Συμβουλές

Δέρμα: 5 σημάδια ότι είναι αφυδατωμένο

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο και τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση;

Τα σημάδια και τα συμπτώματα της αφυδάτωσης του δέρματος είναι παρόμοια με εκείνα ενός ηλιακού εγκαύματος. Συγκεκριμένα…

Μπορεί να νιώθετε το δέρμα σας σφιχτό, να σας «τραβάει» και μπορεί να έχετε μια αίσθηση καψίματος.

Συχνά θα πάρει ερεθισμένο και έχει μικρότερη ικανότητα να θεραπεύει.

Το δέρμα, όταν είναι αφυδατωμένο γίνεται μερικές φορές προβληματικό και δείχνει ξηρό με λεπτές γραμμές να κάνουν την εμφάνιση τους.

Η υφή του δέρματος θα είναι τραχιά και θα έχει χάσει την απαλότητα του. Ένα πολύ κοινό σημάδι του αφυδατωμένου δέρματος είναι η έντονη φαγούρα, η οποία μπορεί ακόμη να γίνει και επώδυνη.

Η ερυθρότητα τέλος είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα του αφυδατωμένου δέρματος.

Τι να κάνετε:

Η ξηρότητα του δέρματος επιδεινώνεται με την ηλικία, διότι το δέρμα μας παράγει λιγότερο λίπος και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος δεν απομακρύνονται τόσο συχνά. Οι θεραπείες ποικίλουν με βάση τη σοβαρότητα και το άτομο. Μερικές από τις πιο κοινές θεραπείες είναι: πλύνετε το δέρμα με έναν ήπιο καθαριστικό προϊόν που δεν θα αφαιρεί το λίπος από το δέρμα. Αποφύγετε τα ισχυρά σαπούνια. Χρησιμοποιήστε μια καλή ενυδατική κρέμα για ξηρό δέρμα, ενυδατική μάσκα και προστατεύετε το δέρμα σας με ένα αντηλιακό που έχει SPF τουλάχιστον 30.