Τα γλυκά και κυρίως τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους τώρα τις γιορτές. Τι μπορεί όμως να προκαλέσουν στο δέρμα σας και πώς θα το αποφύγετε;
Η υπερβολική κατανάλωση γλυκών την περίοδο των εορτών έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της γλυκόζη στο αίμα και κατά συνέπεια την αυξημένη παραγωγή ινσουλίνης. Τα υψηλά επίπεδα αυτής μπορεί να αυξήσουν την παραγωγή λίπους στην επιδερμίδα και έτσι να εμφανιστούν σπυράκια.
Τι μπορείτε να κάνετε
Περιορίστε τις τροφές που είναι πλούσιες σε νάτριο (αλάτι) όπως είναι τα συσκευασμένα τρόφιμα, τα αλλαντικά ή οι κονσέρβες και ορισμένες έτοιμες σάλτσες.
Σε ο,τι αφορά τα γλυκά δεν υπάρχει λόγος να τα αποφύγετε τελείως την περίοδο των γιορτών, αλλά να τα καταναλώνετε με μέτρο και να μην κάνετε υπερβολές.
Αν έχετε έτσι κι αλλιώς λιπαρό δέρμα χρησιμοποιήστε τα προϊόντα της σειράς