Συμβουλές

Έρευνα αποκαλύπτει πώς θα νικήσετε το χρόνο

Η τακτική γυμναστική μπορεί να αντιστρέψει τα σημάδια της ηλικίας ακόμα και σε όσους αρχίζουν να γυμνάζονται σε μεγάλη ηλικία, σύμφωνα με έρευνα,

Σύμφωνα με τη μελέτη, η γυμναστική αναζωογονεί το δέρμα με αποτέλεσμα αυτό να δείχνει και να είναι νεανικότερο. Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί το δέρμα των εθελοντών που έκαναν γυμναστική για αρκετά χρόνια, έμοιαζε πολύ περισσότερο με το δέρμα των 20άρηδων και των 30άρηδων που συμμετείχαν στη μελέτη. Ακόμα κι αν οι πρώτοι είχαν περάσει τα 65 τους χρόνια το δέρμα τους έδειχνε νεότερο. Αν όμως είστε αγύμναστες μην απελπίζεστε προλαβαίνετε: οι αγύμναστοι άνω των 40 ετών, που ξεκίνησαν γυμναστική για τρεις μήνες δύο φορές την εβδομάδα 30 λεπτά τη φορά, με μέτρια ένταση κατάφεραν να αναστρέψουν τη γήρανση. Στο τέλος του τριμήνου οι ερευνητές ανακάλυψαν πως είχαν σημαντικές διαφορές στην ποιότητα του δέρματος τους, καθώς οι εσωτερικές στιβάδες έμοιαζαν πάρα πολύ με εκείνες ατόμων ηλικίας 20 ετών.

Δεν αρκεί όμως μόνο η γυμναστική. Είναι σημαντικό να φροντίζετε το δέρμα σας και με τα κατάλληλα προϊόντα. Αν θέλετε 24ωρη προστασία προτείνουμε, λοιπόν, μία μοναδική 24ωρη κρέμα με θεαματικά αποτελέσματα. Αποτελεί μία από τις τελευταίες αντι-γηραντικές καινοτομίες.