Συμβουλές

Αποτελεσματικές λύσεις κατά της κυτταρίτιδας

Η όψη φλοιού πορτοκαλιού σίγουρα δεν είναι επιθυμητή σε καμία γυναίκα. Μην ανησυχείτε ωστόσο, υπάρχουν πια τρόποι να προλάβετε (ή και να αντιμετωπίσετε) την κυτταρίδα. Στη μάχη σας εναντίον της κυτταρίτιδας, εκτός από τη σωστή διατροφή, και τη γυμναστική, μπορεί να σας βοηθήσουν και τα κατάλληλα προιόντα περιποίησης.

1. Κάντε μασάζ

Το μασάζ βοηθάει σημαντικά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, και την αποσυμφόρηση της λέμφου. Επιπλέον απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα μας και συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Το λεμφικό μασάζ είναι αυτό που συμβάλλει περισσότερο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Γίνεται από φυσιοθεραπευτές και είναι μια πολύ χαλαρωτική λύση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Καλό είναι να γίνεται κάθε εβδομάδα από ειδικό. Η κάθε θεραπεία μασάζ διαρκεί συνήθως 45 λεπτά με μια ώρα.

2. Αλλάξτε τρόπο ζωή

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, δεν αφήνει ελεύθερο χρόνο για γυμναστική, ενώ και η διατροφή μας πολλές φορές δεν είναι ισορροπημένη. Η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, οφείλονται τόσο στην διατροφή και όσο και στην καθιστική ζωή. Για να τα περιορίσετε καλό είναι να τρώτε άφθονα φρούτα, πολλά λαχανικά και να κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο (πίνετε 8 ποτήρια την ημέρα). Αποφύγετε τα γλυκά, τα λιπαρά τρόφιμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο φροντίστε να γυμνάζεστε με κάθε ευκαιρία π.χ. πηγαίνετε με τα πόδια στο σούπερ μάρκετ ή προτιμήστε τα σκαλιά αντι το ασανσέρ.

3. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη κρέμα

Σας προτείνουμε μια πολύ αποτελεσματική αντι-κυτταριτιδική κρέμα / gel, που συμβάλλει στην «καύση του λίπους» καθώς περιέχει ενεργά συστατικά που διεισδύουν με μασάζ και επιτίθενται στις περιοχές που έχουν την όψη φλούδας πορτοκαλιού. Προσφέρει παράλληλα αίσθηση φρεσκάδας και απαλότητας ενώ ενυδατωνει το δέρμα.