Συμβουλές

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό;

Δεν είναι μόνο τα ηλιακά εγκαύματα από τα οποία σας προστατεύει το αντηλιακό, μάθετε για ποιους λόγους δεν πρέπει να το ξεχνάτε ποτέ.

Για να προλάβετε την αφυδάτωση του δέρματος

Το δέρμα υποφέρει από τη ζέστη, ενώ αφυδατώνεται εξαιτίας και της ηλιοθεραπείας. Η αποφυγή της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντηλιακού, όταν εκτίθεστε, μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της αφυδάτωσης.

Για να αποφύγετε τη φωτογήρανση

Η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος με αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- και την εμφάνιση ρυτίδων.

Για να προλάβουμε το ηλιακό έγκαυμα

Για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα ηλιακού εγκαύματος, θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας ανάλογο του τύπου δέρματος σας (βλ. παρακάτω) και να εκτίθεστε με μέτρο στον ήλιο.

Για να προλάβετε τις βλάβες του δέρματος

Στην περίπτωση που έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα που παθαίνει εύκολα εγκαύματα, έχετε πολλές ελιές ή ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων στην παιδική ηλικία και την εφηβεία, και ιστορικό μελανώματος στην οικογένεια, ο κίνδυνος μελανώματος είναι αυξημένος για σας και έχετε έναν παραπάνω λόγο να λαμβάνετε τα μέτρα σας. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, ποτέ ο αντηλιακό σας.