Συμβουλές

Επιχείρηση… απαλά χέρια

Μήπως παρατηρείτε ότι τα χέρια σας δείχνουν γερασμένα; Μήπως σκάνε ή ξεφλουδίζουν; Δείτε πώς θα τα προστατεύσετε από το χρόνο, αλλά και από τις δουλειές του σπιτιού. Δείτε πώς θα αποκτήσετε καθαρά, όμορφα και απαλά χέρια

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι

Κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια μας (ή πλένουμε τα ρούχα ή τα πιάτα) τα καθαριστικά αφαιρούν τα φυσικά έλαια του δέρματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα ακόμη και σκάσιμο και να επιταχύνει την εμφάνιση γραμμών που κάνουν τα χέρια να δείχνουν γερασμένα. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαπούνι χεριών που είναι απαλλαγμένο από αρώματα και μυρωδιές. Όταν καθαρίζετε το σπίτι, να φοράτε γάντια και να χρησιμοποιείτε αντιαλλεργικά και οικολογικά καθαριστικά.

Βαθιά ενυδάτωση

Αν έχετε πολύ ξηρά χέρια, αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα χεριών. Βάζετε συχνά την κρέμα κατά τη διάρκεια της ημέρας: μετά το πλύσιμο των πιάτων, μετά το μπάνιο σας ή πριν κοιμηθείτε.

Αν έχετε κηλίδες στο δέρμα των χεριών χρησιμοποιήστε το Gel Βιταμίνης C για λεύκανση του δέρματος. Πρόκειται για ενα προϊόν υψηλής συγκέντρωσης βιταμίνης C, ιδανικό κατά των κηλίδων του δέρματος που προκαλούνται από τη γήρανση. Η καθημερινη του χρήση καταπολεμά αποτελεσματικά τη διαδικασία της οξείδωσης, η οποία είναι υπεύθυνη για τις κηλίδες. Μειώνει τους λεκέδες στο δέρμα.

Αν εμφανίσετε στο χέρι σας κοκκινίλα με φαγούρα και εν συνεχεια μικρές φυσαλίδες που σπάνε και ρωγμές στην επιδερμίδα ίσως υποφέρετε από το σύνδρομο που είναι γνωστό ως «τα χέρια της νοικοκυράς» που είναι ένα είδος δερματίτιδας που εκδηλώνεται όταν τα χέρια έρθουν σε επαφή με κάποιον ερεθιστικό παράγοντα, όπως τα απορρυπαντικά από τις δουλειές του σπιτιού ή άλλους ερεθιστικούς παράγοντες.

  • Αποφύγετε τους ερεθιστικούς παράγοντες που προκαλούν το πρόβλημα
  • Φοράτε γάντια όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού
  • Απευθυνθείτε σε δερματολόγο ο οποίος θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία που συνήθως περιλαμβάνει τοπική φαρμακευτική αγωγή για να μειωθούν τα συμπτώματα.