Συμβουλές

Θωρακίστε το δέρμα σας από το στρες

Όταν καταπιάνεστε με πολλά πράγματα μέσα στη μέρα και νιώθετε πιεσμένοι τότε στην ουσία βιώνετε μια κατάσταση που οι ειδικοί αποκαλούν οξειδωτικό στρες. Η κατάσταση αυτή μειώνει την ικανότητα του δέρματος να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που του προκαλούν πρόωρη γήρανση και εκδηλώνει διάφορες ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Τι μπορεί να σας προκαλέσει το στρες

Λιπαρότητα ή ακμή

Ξεκινάει με μερικά σπυράκια ή σαν λιπαρότητα και αν αμεληθεί μπορεί να εξελιχθεί σε φλεγμονή του δέρματος. Δοκιμάστε τη σειρά Purifying: Λιπαρό δέρμα.

Εξανθήματα-Κοκκινίλες

Εκδηλώνονται λόγω τους στρες και επιδεινώνονται όσο περισσότερο αγχώνεστε.
Ειδικές κρέμες για τοπική χρήση και καλλυντικά μπορούν να σας βοηθήσουν στον περιορισμό τους.
Δοκιμάστε τη σειρά Horse Chestnut: Δέρμα με κοκκινίλες ή Ευρυαγγείες.

Φαγούρα

Οφείλεται στην ισταμίνη που απελευθερώνεται όταν έχουμε στρες και προκαλεί έντονη φαγούρα και ερυθρότητα.

Ξηρότητα

Εκδηλώνεται με αίσθηση τραβήγματος του δέρματος, απολέπιση, σκασίματα, και μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονές. Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα ενυδατικά προϊόντα γαλακτώματα και ενυδατικές κρέμες για το πρόσωπο. Δοκιμάστε τη σειρά Hydro Active: Ξηρό δέρμα

Τι να κάνετε

Ανακαλύψτε τεχνικές χαλάρωσης για να ηρεμείτε από το στρες. Αν δεν τα καταφέρετε μόνοι σας απευθυνθείτε σε ειδικό.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το στρες τροφοδοτώντας το σώμα σας με αντιοξειδωτικά: καταναλώστε τροφές, πάρτε συμπληρώματα αλλά και χρησιμοποιήστε καλλυντικά προϊόντα που τα περιέχουν.

Δοκιμάστε τη σειρά Expert Nature Line – Αντι-στρες για όλους τους τύπους δέρματος. Συνδυάζει την πλούσια ενυδάτωση και παράλληλα βοηθάει την επιδερμίδα να διατηρήσει τη λάμψη της και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του στρες.