Συμβουλές

Λιπαρό δέρμα: Do & don’ts

Πως πρέπει να φροντίστε το δέρμα σας έτσι ώστε να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα; Ποιά προιόντα μπορούν να σας βοηθήσουν και ποιές συνήθειες πρέπει να αποφεύγετε; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν…

Οι ειδικοί συνιστούν τον καθαρισμό του πρόσωπό σας δύο ή τρεις φορές την ημέρα με ένα καλό ουδέτερο σαπούνι και νερό. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε σαπούνι και νερό (πχ. είστε στο γραφείο) μπορείτε να βρέξετε ένα μπαμπάκι με λίγο νερό και να καθαρίσετε το δέρμα σας.

Αν το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό δεν θα πρέπει να το καθαρίζετε πάρα πολύ συχνά επειδή πιστεύετε ότι ετσι θα απαλλαγείτε τελείως από το σμήγμα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, εφόσον απουσιάζει τελείως το σμήγμα από την επιδερμίδα, οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν περισσότερο, για να καλύψουν την απώλεια. Μην κάνετε λοιπόν υπερβολές.

Όταν κάνετε μπάνιο ή ντους χρησιμοποιείτε χλιαρό και όχι πολύ ζεστό ή καυτό νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα σας την υγρασία που χρειάζεται, ενώ το κρύο νερό μπορεί να καταπονήσει το δέρμα σας.

Χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα προιόντα καθαρισμού και περιποίησης για λιπαρά δέρματα. Οι δερματολόγοι και οι αισθητικοί συμφωνούν ότι από τη στιγμή που βρείτε ένα προϊόν που λειτουργεί καλά για το δέρμα σας, θα πρέπει να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Είναι σημαντικό να φροντίζετε επίσης για την ενυδάτωση του δέρματός σας, πίνοντας αρκετό νερό την ημέρα (τουλάχιστον 6 με 8 ποτήρια).

Σας προτείνουμε την ειδική σειρά περιποίησης Purifying που δημιουργήθηκε για να εξισορρποπήσει τα λιπαρά και μικτά δέρματα. Η σειρά περιλαμβάνει καθαριστικά προσώπου με αντί-σμηγματορροϊκά και κατά της γυαλάδας ενεργά συστατικά. Δρουν επίσης αποτελεσματικά ενάντια στα μαύρα και άσπρα στίγματα του δέρματος.