Συμβουλές

Μην αμελείτε το ντεμακιγιάζ

 

Ο ύπνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος της ομορφιάς σας λένε οι ειδικοί. Αυτό δεν ισχύει ωστόσο αν πέφτετε στο κρεβάτι χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ.

 

Αν έχετε το συνήθειο να κοιμάστε με το μακιγιάζ, δεν αφήνετε το δέρμα να αναπνεύσει και να ανανεωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την ημέρα, οι ρύποι, και το μεϊκάπ δημιουργούν πάνω στο δέρμα σας ένα στρώμα που δεν του επιτρέπει να αναπνέει. Η μόνη ευκαιρία που έχει επομένως είναι το βράδυ.

 

Η επιδερμίδα έχει ανάγκη από επιμελή καθαρισμό σε καθημερινή βάση για να απαλλαγεί από ρύπους, τη σκόνη, και το μακιγιάζ. Καθαρίζετε, λοιπόν,  το δέρμα σας πάντα πριν πέσετε για ύπνο. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα σύνεργα του ντεμακιγιάζ δίπλα στην οδοντόβουρτσά σας ώστε να μην το ξεχνάτε ποτέ. Χρησιμοποιείτε ένα καλό γαλάκτωμα καθαρισμού ή λοσιόν καθαρισμού για να απομακρύνετε το μακιγιάζ.

 

Κάποιες φορές το μήνα κάντε έναν πιο βαθύ καθαρισμό με πίλινγκ και ειδικές μάσκες αλλά βέβαια με μέτρο. Σε περιπτώσεις που ακολουθείτε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση κάποιου δερματικού προβλήματος συμβουλευτείτε πρώτα το δερματολόγο σας.

 

Αποφύγετε τον συχνό καθαρισμό του προσώπου με ισχυρά σαπούνια γιατί αυτός μπορεί να καταστρέψει τον “φραγμό” της επιδερμίδας, διαταράσσοντας την ισορροπία των λιπιδίων που βρίσκονται στην επιφάνειά της με σκοπό την προστασία της.

 

 

Αν έχετε ξηρό δέρμα χρησιμοποιήστε: Γαλάκτωμα καθαρισμού για ξηρό-ώριμο δέρμα

 

Αν έχετε μικτό δέρμα χρησιμοποιήστε: Γαλάκτωμα καθαρισμού με λάδι jojoba

 

Αν έχετε λιπαρό δέρμα χρησιμοποιήστε: Γαλάκτωμα καθαρισμού για λιπαρό δέρμα