Συμβουλές

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις λιγούρες

Θέλετε να αποφύγετε ανθυγιεινά σνακ μεταξύ των γευμάτων; Δεν έχετε παρά να προσθέστε ένα αβοκάντο στο γεύμα σας.

Όσοι τρώνε αβοκάντο με το γεύμα τους, είναι λιγότερο πιθανό να καταφύγουν σε ανθυγιεινά σνακ το απόγευμα καθώς το συγκεκριμένο φρούτο αυξάνει το αίσθημα της πληρότητας.

Τρώγοντας μισό αβοκάντο το μεσημέρι μπορείτε να αυξήσετε το αίσθημα της πληρότητας και να περιορίσετε το ενδεχόμενο να ενδώσετε σε πειρασμούς όπως να φάτε κάποιο άλλο σνακ μεταξύ των γευμάτων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Η μελέτη τους συνέκριναν τα αποτελέσματα που είχε η ενσωμάτωσης ενός φρέσκου αβοκάντο σε ένα γεύμα με εκείνα που είχε η κατανάλωση ενός απλού μεμονωμένου γεύματος.

Στόχος τους ήταν να καθορίσουν το πώς η κατανάλωση του συγκεκριμένου τροφίμου θα επηρεάσει το αίσθημα κορεσμού, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, την ανταπόκριση της ινσουλίνης και την επιθυμία για κάποιο σνακ.

Οι ερευνητές μελέτησαν 26 υγιείς αλλά και υπέρβαρους ενήλικες. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι συμμετέχοντες που πρόσθεσαν μισό φρέσκο αβοκάντο στο γεύμα τους, ανέφεραν 40% μειωμένη επιθυμία να φάνε σε διάστημα τριών ωρών μετά το γεύμα τους και κατά 28% μειωμένη επιθυμία να φάνε κάτι μέσα στις επόμενες πέντε ώρες από το γεύμα τους.

Τέλος τα καλά λιπαρά που υπάρχουν σε αφθονία στο αβοκάντο, βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του μεταβολισμού. Ένα αβοκάντο περιέχει επίσης πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και D.