Συμβουλές

Πώς θα αποφύγετε την χαλάρωση του δέρματος

Η χαλάρωση που παρατηρείτε στο δέρμα σας συχνά οφείλεται στην απότομη απώλεια κιλών, στην έλλειψη άσκησης και στην ηλικία. Για να την αποφύγετε θα σας φανούν χρήσιμες οι παρακάτω συμβουλές.

Φροντίστε καθημερινά τη περιοχή που εμφανίζεται η χαλάρωση με καλλυντικά προιόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αμινοξέα, και βιταμίνες Α, Β και C ψευδάργυρο και χαλκό που είναι χρήσιμες στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Αν η χαλάρωση εντοπίζεται στα πόδια ή τους γλουτούς μετά το βραδινό σας κάνετε μια βόλτα. Περπατήστε με μια μέση ταχύτητα χωρίς να πηγαίνετε πολύ αργά ούτε πολύ αργά ή πολύ γρήγορα.

Αποφεύγετε τις πολύ αυστηρές δίαιτες για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Οι αυστηρές δίαιτες στερούν τον οργανισμό σας θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία και την ελαστικότητα του δέρματος σας.

Όταν ακολουθείτε κάποια δίαιτα αδυνατίσματος φροντίζετε πάντα να τη συνδυάζετε με άσκηση ώστε να αποφύγετε τη χαλάρωση. Προτιμήστε να χάσετε αργά και σταθερά βάρος. Με τον τρόπο αυτό αυξάνετε τις πιθανότητες η απώλεια βάρους να είναι μόνιμη και περιορίζετε το ενδεχόμενο χαλάρωσης.