Συμβουλές

Πώς θα διώξετε τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια κάνουν το πρόσωπό μας να δείχνει κουρασμένο και γερασμένο. Μπορούμε ωστόσο να τους προλάβουμε ή και να τους αντιμετωπίσουμε με μερικούς απλούς και πρακτικούς τρόπους.

Πώς δημιουργούνται

Το δέρμα της περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο σε σχέση με το δέρμα του προσώπου μας και έτσι όταν κουραζόμαστε, δεν κοιμόμαστε καλά ή κάνουμε καταχρήσεις προκαλείται διαστολή των φλεβών στη περιοχή με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους οι μαύροι κύκλοι.

Η αντιμετώπιση

Ο καλύτερος τρόπος να προλάβετε ή και να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους είναι να κοιμάστε καλά, δηλαδή τουλάχιστον 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ και να αποφεύγετε τις καταχρήσεις που ευνοούν τη δημιουργία τους όπως το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, και τα ξενύχτια. Στην περίπτωση που οι μαύροι κύκλοι δεν είναι μόνιμοι (π.χ. κληρονομικοί) με τις ενέργειες αυτές θα τους αποφύγετε.

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση μία ειδική κρέμα ή όρο για τα μάτια ώστε να περιορίσετε το πρόβλημα. Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα όπως π.χ. concealer. Επιλέξτε το σωστό τύπο και την κατάλληλη απόχρωση για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επειδή ωστόσο οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια ενδέχεται να οφείλονται και σε κάποια προβλήματα υγείας, καλό είναι αν εμφανίσετε μαύρους κύκλους χωρίς εμφανή λόγο π.χ. επειδή έχετε κουραστεί ή ξενυχτήσει καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.