Συμβουλές

Πώς να δείχνετε 10 χρόνια πιο νέες

Αρκεί μια αλλαγή στις συνήθειες σας και μια αποφασιστική κίνηση για να διώξετε (ή να προλάβετε) τις ρυτίδες από το πρόσωπό σας και να δείχνετε έως και 10 χρόνια νεότερες, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία και την εμφάνιση του δέρματος μας είναι γνωστές από πολλά χρόνια. Οι επιστήμονες ωστόσο γνωρίζουν πια αρκετές λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς δρουν οι χημικές του καπνού και πώς οδηγούν στην πρόωρη γήρανση και τις ρυτίδες του καπνιστή.

Αν λοιπόν θέλετε να έχετε όμορφο, υγιές και λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το κάπνισμα, αλλά και να μην εκτίθεστε στον καπνό των άλλων (παθητικό κάπνισμα). Το κάπνισμα (παθητικό και ενεργητικό) σύμφωνα με τους ειδικούς μας γερνάει κατά δέκα τουλάχιστον χρόνια.

«Με 4.500 επιβλαβείς χημικές ουσίες σε κάθε τσιγάρο, κάθε φορά που καπνίζουμε, γερνάει το σώμα, το πρόσωπο, τα δόντια και το δέρμα μας», επισημαίνει ο δρ Πήτερ Σέλμπι, διευθυντής της Κλινικής Εξάρτησης στη Νικοτίνη του Κέντρου Εθισμού & Ψυχικής Υγείας (CAMH) του Τορόντο, στον Καναδά.

Κόψτε λοιπόν το κάπνισμα και ξεκινήστε τον πόλεμο κατά των ρυτίδων με τη σειρά Booster που είναι ιδανική για την πρόληψη και την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης.