Συμβουλές

3 συχνοί μύθοι ομορφιάς

Είναι σωστό να χρησιμοποιώ ισχυρά αντισηπτικά για να αντιμετωπίσω την λιπαρότητα; αν έχω λιπαρό δέρμα δεν χρειάζομαι ενυδατική; Ποια προϊόντα είναι ιδανικά τελικά για τις ευαίσθητες επιδερμίδες; Μάθετε την αλήθεια και καταρρίψτε τους μύθους.

Το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται ενυδατική κρέμα

Πρόκειται για μια παρανόηση και ένα λάθος το οποίο κάνουν πολλές γυναίκες. Λιπαρό είναι το δέρμα που εμφανίζει μεγάλη ποσότητα σμήγματος ωστόσο το σμήγμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας δεν έχει καμία σχέση με την ενυδάτωση και την υγρασία που έχει ανάγκη το δέρμα στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδα. Θα πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιείτε κρέμα ενυδάτωσης κατάλληλη για λιπαρή επιδερμίδα.

Στις ευαίσθητες επιδερμίδες δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αντιγηραντικά καλλυντικά

Πρόκειται για μια άποψη που ήταν διαδεδομένη παλιότερα, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Μπορεί κάποιες συγεκριμένες ισχυρές ουσίες π.χ. για έντονη απολέπιση να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ευαίσθητες επιδερμίδες, όμως οι επιδερμίδες αυτού του τύπου έχουν ανάγκη από αντιγηραντικά προιόντα ίσως μάλιστα και μεγαλύτερη από τους υπόλοιπους τύπους δέρματος. Υπάρχουν ειδικά καλλυντικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ευαίσθητα δέρματα.
Προτείνουμε τη σειρά Ceramides για ευαίσθητο δέρμα.

Αν έχω λιπαρό δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιώ ισχυρά σαπούνια καθαρισμού

Όχι γιατί τα ισχυρά αντισηπτικά σαπούνια δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας αλλά απεναντίας μπορεί και να την επιδεινώσουν. Πώς; Η ξηρότητα που προκαλούν είναι παροδική καθώς στη συνέχεια οι σμηγματογόνοι αδένες σε αντίδραση παράγουν περισσότερο σμήγμα για να επαναφέρουν την ισορροπία στην επιδερμίδα. Αποφύγετε λοιπόν τα πολύ ισχυρά σαπούνια.