Συμβουλές

4 λάθη που μας ασχημαίνουν

Δεν έχει νόημα να φροντίζετε καθημερινά για την εμφάνιση σας, αν δεν αποβάλλετε τις παρακάτω κακές συνήθειες που σας πλήττουν την ομορφιά σας. Δείτε ποιες είναι και τι ακριβώς πρέπει να κάνετε

1. Σπάτε τα σπυράκια

Αν έχετε αυτή τη συνήθεια είναι πιθανό κάποια στιγμή να σας μείνει σημάδι. Ορισμένες φορές μάλιστα μπορεί να προκληθεί μόλυνση με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί το μέγεθος του σπυριού ή να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές του προσώπου. Αυτό που μπορείτε και πρέπει να κάνετε είναι να βάλτε στο σπυράκι κάποια ειδική αλοιφή και να κάνετε υπομονή μέχρι να φύγει. Εξάλλου υπάρχει και το make – up με το οποίο μπορείτε να το καλύψετε. Ιδανική για την ακμή και το λιπαρό δέρμα είναι η σειρά Purifying που δημιουργήθηκε για να εξισορροπήσει τα λιπαρά και μικτά δέρματα και να περιορίσει το σμήγμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Κοιμάστε διαρκώς από τη μια πλευρά

Αν κάθε βράδυ κοιμάστε στο πλάι είτε από την αριστερή είτε από τη δεξιά πλευρά, η επιδερμίδα σας με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εμφανίσει ρυτίδες στη συγκεκριμένη πλευρά αυτή του προσώπου που συνηθίζετε να κοιμάστε. Η καλύτερη λύση είναι να αλλάξετε συνήθειες στον ύπνο και να εναλλάσσετε πλευρές ή να κοιμάστε και ανάσκελα.

3. Γλείφετε τα χείλη σας

Αν έχετε τη συνήθεια όταν έχει κρύο να γλύφετε τα χείλη σας, υπάρχει ο κίνδυνος να τα αφυδατώσετε περισσότερο. Μπορεί να τα νιώθετε καλύτερα και πιο υγρά εκείνη τη στιγμή όμως μόλις εξατμιστεί το σάλιο θα προκληθεί μεγαλύτερη ξηρότητα στα χείλη σας και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σκασίματα, κοκκινίλες και πληγές. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ενυδατώνετε συχνά τα χείλη σας με λίγη βαζελίνη.

4. Καπνίζετε

Το τσιγάρο πέρα από τις καταστροφικές συνέπειες που έχει στην υγεία προκαλεί τεράστια προβλήματα και στην εμφάνιση σας. Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα προκαλεί τις ρυτίδες του καπνιστή καθώς προκαλεί ζημιά στο κολλαγόνο που είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να γίνονται έντονες. Η συμβουλή σε αυτήν την περίπτωση βέβαια είναι η διακοπή του καπνίσματος.