Συμβουλές

4 συνήθειες που βλάπτουν το δέρμα

 

1 Αμελείτε την ενυδάτωση

Η αφυδάτωση μπορεί να γεράσει το δέρμα πριν την ώρα του, ενώ για ένα υγιές δέρμα πρέπει να το ενυδατώνετε τακτικά εσωτερικά (πίνοντας άφθονο νερό) και εξωτερικά με μια καλή ενυδατική κρέμα ή μάσκα.

2. Κοιμάστε διαρκώς από τη μια πλευρά

Αν κάθε βράδυ κοιμάστε στο πλάι είτε από την αριστερή είτε από τη δεξιά πλευρά, η επιδερμίδα σας με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εμφανίσει ρυτίδες στη συγκεκριμένη πλευρά αυτή του προσώπου που συνηθίζετε να κοιμάστε. Η καλύτερη λύση είναι να αλλάξετε συνήθειες στον ύπνο και να εναλλάσσετε πλευρές ή να κοιμάστε και ανάσκελα.

3. Καπνίζετε

Το τσιγάρο πέρα από τις καταστροφικές συνέπειες που έχει στην υγεία προκαλεί τεράστια προβλήματα και στην εμφάνιση σας. Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα προκαλεί τις ρυτίδες του καπνιστή καθώς προκαλεί ζημιά στο κολλαγόνο που είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να γίνονται έντονες. Η συμβουλή σε αυτήν την περίπτωση βέβαια είναι η διακοπή του καπνίσματος.

4 Πειράζετε το δέρμα σας

Αν αγγίζετε συνέχεια το δέρμα σας γιατί μπορεί να το μολύνετε. Επίσης δεν πρέπει να σπάτε τυχόν σπυράκια. Πλένετε τα χέρια σας πριν απλώσετε την κρέμα προσώπου.