Συμβουλές

4 συχνοί μύθοι ομορφιάς: Ποια είναι η αλήθεια;

Η λακ ή το ζελέ μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση; Η βασική αιτία των μαύρων κύκλων είναι πράγματι η κούραση; Η σοκολάτα είναι υπεύθυνη για την ακμή; Καταρρίπτουμε 4 συχνούς μύθους για την εμφάνιση μας. Ανακαλύψτε τι ισχύει πραγματικά…

1. Η λακ ή το ζελέ μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ενδεχώμενο να εμφανίσετε τριχόπτωση λόγω της χρήσης ζελέ ή λακ για τα μαλλιά, καθώς αυτά δεν επηρεάζουν τη διαδικασία παραγωγής της τρίχας. Καλό είναι όμως να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε πολύ συχνά σεσουάρ γιατί η θερμότητα ταλαιπωρεί τα μαλλιά σας.


2. Η βασική αιτία των μαύρων κύκλων είναι η κούραση

Καποια άτομα εμφανίζουν μαύρους κύκλους όταν είναι κουρασμένα, στην πραγματικότητα όμως οι ειδικοί δεν γνωρίζουν που ακριβώς οφείλονται οι μαύροι κύκλοι και θεωρούν ότι σε μεγάλο βαθμό εμφανίζονται σε άτομα με κληρονομική προδιάθεση. Ορισμένες φορές μπορεί όντως να φταίει η κούραση, ενώ μπορεί ακόμη να οφείλονται σε παθήσεις του θυρεοειδούς, αναιμία, κατακράτηση υγρών ή άσθμα. Σε κάθε περίπτωση για να τους καλύψετε θα σας βοηθήσει το μακιγιάζ, ενώ χρήσιμη για την πρόληψη τους είναι και η σωστή φροντίδα των ματιών σας με μια καλή κρέμα ματιών από τη σειρά της Les naturelles.

3. Η σοκολάτα είναι υπεύθυνη για την ακμή

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές αυτός ο ισχυρισμός δεν έχει κάποια επιστημονική βάση, ενώ πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι γενικότερα η διατροφή δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην εκδήλωση ακμής. Αν ωστόσο παρατηρήσετε ότι κάποιο τρόφιμο σας προκαλεί πρόβλημα επιδεινώνοντας την κατάσταση του δέρματός σας, καλό είναι να το περιορίσετε. Για να το εντοπίσετε καλό είναι να κρατάτε διατροφικό ημερολόγιο καταγράφοντας τι τρώτε καθημερινά και παρατηρώντας αν κάποια τροφή σας προκαλεί σπυράκια.

4. Το λιπαρό δέρμα δεν έχει ανάγκη ενυδάτωσης

Πολλοί θεωρούν πράγματι ότι η λιπαρότητα του δέρματος αποτελεί ένα φυσικό τρόπο ενυδάτωσής του. Στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει ότι το λιπαρό δέρμα δεν αφυδατώνεται. Ιδιαίτερα το χειμώνα το κρύο και ο αέρας μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο δέρμα, επομένως μια καλή ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη. Αν έχετε λιπαρό δέρμα λοιπόν επιλέξτε την σειρά Purifying για λιπαρό δέρμα