Συμβουλές

Rosacea: Πώς θα απαλλαγείτε από τις κοκκινίλες

Η rosacea ή στα ελληνικά ροδόχρους ακμή είναι μια μόνιμη διαστολή των τριχοειδών αγγείων. Παίρνει τη μορφή, κόκκινων, κηλίδων στο πρόσωπο, και διαδίδεται ιδιαίτερα μεταξύ των ατόμων εκείνων που έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα. Αυτό οφείλεται αγγειακές ανωμαλίες που αυξάνουν την πίεση της κυκλοφορίας του αίματος, ενδοθηλιακή διαπερατότητα, στασιμότητα του φλεβικού συστήματος κτλ. Δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε το πρόβλημα:

Τι να κάνετε

Κρατήστε το πρόσωπό σας καθαρό. Η απομάκρυνση των ακαθαρσιών από το πρόσωπο, τα καλλυντικά και η ενυδάτωση θα κρατήσουν το πρόσωπό σας χωρίς ερεθισμούς. Το προϊόν καθαρισμού που θα επιλέξετε, θα πρέπει να είναι ήπιο αποτρέποντας όμως την ξηρότητα και τους ερεθισμούς.

Επιλέξτε μια κρέμα που να περιέχει συστατικά που διαθέτουν μαλακτική και ηρεμιστική δράση για το δέρμα σας όπως Caprylyl γλυκόλη, Carragheen (κόκκινο φύκι) και Shea Butter. Σας προτείνουμε Κρέμα ημέρας με ινδικό κάστανο που χάρη στη σύστασή της βοηθάει στη μείωση της ερυθρότητας.

Κάντε τακτικά απολέπιση στο δέρμα σας χρησιμοποιώντας κάποιο εξειδικευμένο προϊόν. Οι φραγμένοι πόροι και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορεί να προκαλέσουν τα σπυράκια και ανώμαλη χροιά.

Κρατήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Υπάρχει πλήθος διαθέσιμων, αλλά μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι πάσχοντες από ροδόχρου ακμή, ανέφεραν σημαντική βελτίωση ως προς στην ερυθρότητα και την εμφάνιση όταν έλαβαν θεραπεία με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού. Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα δύο φορές την ημέρα για να δείτε μεγαλύτερη βελτίωση. Η κρέμα ημέρας με λάδι jojoba περιέχει εκχύλισμα πράσινου, λευκού και κίτρινου τσαγιού.